Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Mer återhämtning i nytt avtal

Publicerad: 1 december 2016, 10:30

Sineva Ribeiro, ordförande i Vårdförbundet, Heléne Fritzon, ordförande i SKL:s förhandlingsdelegation, och Stefan Jutterdal, ordförande i Fysioterapeuterna.

Foto: SKL

Mer tid för återhämtning – kortare arbetstid för nattarbete. Det finns med i det nya avtalet mellan Vårdförbundet, Fysioterapeuterna och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.


Ämnen i artikeln:

VårdförbundetFysioterapeuternaSKRRegion Skåne

Målsättningen var från början att sluta en principöverenskommelse om arbetstider. Under förhandlingarnas gång blev det dock till ett helt nytt avtal, något som egentligen inte skulle ha kommit förrän om ett år. Avtalet gäller omkring 110 000 sjuksköterskor, fysioterapeuter, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor.

Avtalet innebär mer återhämtning och vila för sjuksköterskor. Sjuksköterskor på flera håll i landet har upplevt en brist på det, vilket varit en orsak till flera massuppsägningar. Enligt Vårdförbundet är det nya avtalet bättre än många lokala avtal som slutits på vägen. Men det ger också möjlighet till lokala anpassningar.

Så här ser punkterna i avtalet ut för sjuksköterskors del:

■ Arbetstiden sänks för dem som arbetar omväxlande dag/kväll/natt. Ju mer natt man arbetar desto mer sänks arbetstiden. Arbetstiden sänks också för de som arbetar ständig natt i landsting och regioner.
■ En kartläggning av kommunanställda sjuksköterskor ska göras för att se förutsättningar för ständigt nattarbete och hur tjänstgöringen påverkar vårdens utveckling.
■ För att lösa kompetensbristen när det gäller specialistsjuksköterskor är parterna överens om att akademisk specialisttjänstgöring, AST är lösningen. AST innebär är att sjuksköterskor kan vidareutbilda sig till specialistsjuksköterskor inom ramen för sin anställning och kollektivavtal.
■ I avtalet ingår också ett särskilt fokus på specialistutbildning för barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor.
■ Alla medlemmar ska ha rätt till individuella utvecklingsplaner som inkluderar fortbildning, så kallade karriärstegar.
■ Parterna ska gemensamt arbeta för att utveckla hälsosamma arbetstider.

Den centrala förhandlingen är inte minst viktig för utvecklingen i Skåne, där sjuksköterskor på flera ställen har sagt upp sig i protest mot vad man anser som för dålig återhämtningstid.

Det är till exempel fallet i Malmö, där majoriteten av de nattarbetande barnmorskorna nyligen sa upp sig då de inte har samma arbetstidsförkortning som på andra ställen i regionen. Tidigare har även drygt 30 sjuksköterskor på neonatal, barnakuten och barnavdelningen på Helsingborgs lasarett sagt upp sig, men där drog senare de flesta neonatalsjuksköterskorna tillbaka sina uppsägningar.

Det finns fler fall av konflikter mellan främst sjuksköterskor och arbetsgivaren. Sedan en tid tillbaka har dock regionen vägrat sluta lokala avtal med personalen med hänvisning till de centrala förhandlingarna mellan SKL och Vårdförbundet.

För fysioterapeuterna har löneavtalet omförhandlats under hösten. Den gamla huvudöverenskommelsen, HÖK-11, har ersatts av en ny som berör ungefär 7 500 av Fysioterapeuternas medlemmar.

– Det nya avtalet innebär att de som är anställda av kommuner, regioner och landsting kommer få bättre förutsättningar för kompetensutveckling och fler karriärvägar, två frågor som under lång tid har varit prioriterade för förbundet, säger Stefan Jutterdal, ordförande för Fysioterapeuterna, i ett pressmeddelande.

– I och med detta förbättras även förutsättningarna för en ökad lönespridning och bättre löneutveckling för fysioterapeuter, säger han.

JESPER CEDERBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev