Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Norrtälje sjukhus får gott betyg av sin personal

Publicerad: 29 december 2005, 15:00

Personalen på Norrtälje sjukhus ger sin arbetsplats bättre betyg än personalen vid andra sjukhus i Stockholms läns landsting. Det visar en medarbetarundersökning som Temo genomfört under hösten.


På uppdrag av Stockholms läns landsting har undersökningsföretaget Temo genomfört en medarbetarenkät bland stora delar av landstingets personal. Personalen har fått sätta betyg på arbetsvillkor, ledarskap, medarbetarskap och kompetensutveckling och lärande.  Resultatet visar att Norrtälje sjukhus har den nöjdaste personalen i landstinget.

- Vi ligger bra överlag men det är framför allt kompetensutveckling, bemanning och även ledarskap som fått högst betyg, berättar Tina Danemyr, personalchef på Norrtälje sjukhus.

Sammantaget visar enkäten att 66 procent av personalen på Norrtälje sjukhus är nöjda eller mycket nöjda med sin arbetsplats. Motsvarande siffra för övriga landstinget är 58 procent.

Enkäten visar vidare att åtta av tio anställda på Norrtälje sjukhus kan tänka sig att rekommendera sin arbetsplats för vänner och bekanta. Det är enligt Tina Danemyr ett mycket gott betyg. Några förbättringsområden finns dock trots allt, tycker hon.

- Att söka kunskap och samarbete både inom och utanför organisationen är något som fått svagare betyg överlag. Det blir lägligt att se över i samband med att Norrtälje sjukhus snart går in i en ny organisation, säger Tina Danemyr.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev