Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Nya pengar ska skynda på svensk legitimation för utländska läkare

Publicerad: 15 februari 2022, 14:59

Sveriges läkarförbund har beviljats 5,7 miljoner kronor från Arbetsförmedlingen. Pengarna ska gå till en preparandkurs för läkare som är utbildade utanför EU/ESS. Sofia Rydgren Stale, ordförande för Läkarförbundet, välkomnar de statliga pengarna.

Foto: Ludvig Thunman /Bildbyrån

Sveriges läkarförbund har beviljats 5,7 miljoner kronor från Arbetsförmedlingen. Pengarna ska gå till en preparandkurs för läkare som är utbildade utanför EU/ESS.


Ämnen i artikeln:

LäkarförbundetI korthetToppnyheterToppnyheter Arbetsliv

Syftet med kursen är att göra det enklare för läkare utbildade utanför EU/ESS att klara det medicinska kunskapsprovet som är obligatoriskt för att få svensk läkarlegitimation. Kursen kommer att genomföras av Karolinska institutet med planerad start i april och gå på distans under 24 veckor, med plats för 80 deltagare. 

”Vi är glada att staten stöder satsningen på kompetensförsörjning av läkare. Många av våra kolleger är utbildade utomlands och behövs för att klara av behoven i vården. Genom preparandkursen vill vi stärka deras kunskaper i den svenska hälso- och sjukvården men också i terminologin”, säger Sofia Rydgren Stale, ordförande för Sveriges läkarförbund i ett pressmeddelande. 

Läs också: Fler utländska läkare får svensk legitimation 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!  

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Malin Wernström

Reporter

malin.wernstrom@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev