Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Presentkort till anställda i Jönköping dröjer

Publicerad: 27 oktober 2020, 13:08

Flera regioner väljer nu att ge sina anställda en gåva.

Foto: Thinkstock

Flera regioner väljer att ge någon form av engångsersättning till personal som arbetat under pandemin. I Dalarna får alla anställda 1 000 kronor i julgåva.


Ämnen i artikeln:

Region DalarnaRegion VästmanlandRegion Jönköpings länCoronakrisen

– Julgåvan ska ses som ett tack från dalfolket för de insatser som medarbetarna har gjort och gör för patienter som drabbats av covid-19, säger Ulf Berg (M), regionstyrelsens ordförande i Region Dalarna i ett pressmeddelande. 

Engångsersättningen på 1 000 kronor (före skatt) betalas ut i slutet på december till alla medarbetare som har en anställning med månadslön vid regionen den 1 december, samt till dem som arbetade vid regionen under perioden 1 april till 31 maj i år. 

I Region Jönköping togs det i juni ett beslut om att de cirka 10 000 medarbetare som arbetat under pandemin skulle få ett presentkort på 500 kronor och 300 kronor i personalfrämjande åtgärder. Men presentkortet har dröjt. 

Enligt Patrick Nzamba, HR-direktör i Region Jönköping, beror fördröjningen på administrativt strul.

– Tanken var att alla skulle få ett länsövergripande presentkort, så att det kunde fungera främjande för det lokala näringslivet. Men det enda sättet att få sådana kort är att beställa dem från England, därför har det dröjt, säger han.

Korten som kostar 19 kronor styck ska enligt Patrick Nzamba delas ut till personalen under hösten. 

– Vi beklagar att de har dröjt, säger han. 

I Region Västmanland togs det i juni ett beslut om att all personal som arbetat under pandemin skulle få en skattefri gåva i form av ett presentkort på 1 000 kronor, och avgiftsfri parkering mellan den 1 april fram till den 31 december i år. 

 

 

 

Malin Wernström

Reporter

malin.wernstrom@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev