Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Region Stockholm omplacerar ovaccinerad vårdpersonal

Publicerad: 8 oktober 2021, 07:50

Finansborgarrådet Iréne Svenonius (M) säger att verksamheter som anser att det ur ett patientsäkerhetsperspektiv krävs att anställda är vaccinerade – ska ha möjlighet att ska omplacera eller förflytta medarbetare i det patientnära arbetet, om de inte vaccinerat sig.

Foto: Sofia Ekström/SvD/TT

Region Stockholm har inlett ett arbete med att omplacera vårdpersonal som inte vaccinerat sig mot covid-19. (1 kommentar)


Ämnen i artikeln:

Region StockholmAkutsjukvård

Vård- och omsorgspersonal som arbetar patientnära inom Region Stockholm kan omplaceras om de inte är vaccinerade mot covid-19, det rapporterar Sveriges Radio Ekot. 

I nyhetsinslaget säger finansborgarrådet Iréne Svenonius (M) att verksamheter som anser att det ur ett patientsäkerhetsperspektiv krävs att anställda är vaccinerade – ska ha möjlighet att ska omplacera eller förflytta medarbetare i det patientnära arbetet, om de inte vaccinerat sig.

Läs också: Regionråd vill kunna sparka ovaccinerad personal 

I dag kan ingen arbetsgivare ställa krav på anställda att vaccinera sig, men nu har alltså Region Stockholm beslutat att det ska vara lätt att omplacera vårdpersonal till andra positioner, som inte går ut på att de arbetar nära patienter. 

Iréne Svenonius säger till Ekot att det är vårddirektören (Anders Ahlsson, redaktionens anmärkning) som tagit fram riktlinjer för vårdgivare inom Region Stockholm för att underlätta rutinerna kring den personal som är ovaccinerad inom sjuk- och hälsovården. Möjligheten ska främst gälla akutsjukhusen, geriatriska avdelningar och vårdavdelningar.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!
Kommentarer publiceras efter granskning.

 

2021-10-13

Att fortsätta med demoniseringen av ovaccinerade och att hota de med omplacering eller få sparken är inte bara vidrigt utan ovetenskapligt. Det finns inget bevis hugget i sten, som tyder på att ovaccinerade smittar mer än ovaccinerade. Tegnell har tjatat hela tiden, är du sjuk stanna hemma!!! 

Idag vaccineras inte vårdpersonal mot influensa, pneumokock eller hepatit B. Ingen kontrolleras med HIV test och gör lungröntgen för att kolla att de inte har TBC.

Det är alltså ok att riskera att patienter får TBC, HIV, Hepatit B, Pnuemokock och influensa men inte C19 där går gränsen!!!! 

Varför all denna hysteri? 

https://www.dagensmedicin.se/specialistomraden/infektion/vaccinerade-mot-covid-19-blir-anda-smittade/

Andres Tricallotis Specialist Läkare

Nellie Pilsetnek

Reporter

nellie.pilsetnek@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev