Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Region Uppsala vill aktivera krislägesavtalet igen

Publicerad: 10 mars 2021, 12:54

Foto: SKR

Region Uppsala har begärt att få aktivera krislägesavtalet för viss vårdpersonal på Akademiska sjukhuset.


Ämnen i artikeln:

I korthetRegion UppsalaKrislägesavtalSKRCovid-19Akademiska sjukhuset

Om begäran, som skickats till Sveriges Kommuner och Regioner, beviljas kommer avtalet att börja tillämpas i olika personalkategorier inom de närmast följande dagarna.

Regionen skriver i ett pressmeddelande att antalet sjukhusvårdade patienter med covid-19 ökat snabbt vilket innebär ett ökat behov av personal inom intensiv- och intermediärvården.

”Sjukhuset har uttömt alla möjligheter att bemanna på annat sätt, för att undvika att belasta medarbetare som slitit ett helt år under pandemin med fler långa arbetspass. Men tyvärr har det inte räckt. Att aktivera krislägesavtalet är den yttersta åtgärden”, säger regionstyrelsens ordförande Emilie Orring (M) i pressmeddelandet.

Krislägesavtalet innebär att medarbetare kan schemaläggas med längre arbetspass och arbeta 48 timmar per vecka mot högre ersättning.

Krislägesavtalet är för närvarande aktiverat i tre regioner: Stockholm, Jönköping och Västerbotten. Beslut om avtalet fattas av SKR och Sobona (de kommunala företagens arbetsgivarorganisation).

Läs mer

Krislägesavtalet – så fungerar det

 

TT

redaktionen@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev