onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Region Värmland trappar ner beredskapen – efter en månads förstärkningsläge

Publicerad: 27 januari 2023, 10:44

Lena Gjevert, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Värmland, understryker att läget i regionen ännu är ansträngt. Foto: Region Värmland

Region Värmland går in i stabsläge, efter en dryg månad i det högre förstärkningsläget. Det enligt ett pressmeddelande från regionen.

Ämnen i artikeln:

BeredskapslägeRegion VärmlandRS virusCovid-19Influensa

JS


Beslutet kommer efter ett stabiliserat inflöde till akutmottagningarna och en sjunkande sjukfrånvaro bland personalen. Situationen beskrivs dock ännu som ansträngd, av hälso- och sjukvårdsdirektör Lena Gjevert.

”Jag vill understryka att vi fortfarande är i ett kämpigt läge med högt inflöde av patienter, så än är utmaningarna inte över. Däremot ser vi att vi fortsättningsvis kan hantera situationen utan att behöva vara i förstärkningsläge, som sliter hårt på personal och ledare. Vi kommer fortsätta följa läget dagligen och löpande, men vi glesar ut mellan våra möten i regionala och lokala särskilda sjukvårdsledningar”, säger hon i ett pressmeddelande.

Regionen gick upp förstärkningsläge den 15 december och medan de flesta andra regioner och sjukhus kunnat återgå till normalläge efter den värsta virussmällen har förändringen dröjt i Värmland. Nu arbetar regionen vidare med ”utveckling och framtida struktur” för att kunna möta vårdbehoven på längre sikt, enligt pressmeddelandet.

”I ett lite närmare tidsperspektiv handlar det om att hitta former för att kunna hantera det nya ”normalläget”, säger Lena Gjevert.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev