Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Så ska Lindesbergs lasarett locka sjuksköterskor från storstan

Publicerad: 6 maj 2022, 06:00

Rebecca Oscarsson

Foto: Maria Andréasson, Region Örebro län

På Lindesbergs lasarett pågår ett projekt för att locka fler sjuksköterskor. Det har mynnat ut i en film och i en kampanj som platschefen Rebecca Oscarsson hoppas lockar personal från större städer. (1 kommentar)


Ämnen i artikeln:

Region Örebro LänToppnyheterToppnyheter ArbetslivToppnyheter Sjuksköterska

Hur är den här kampanjen utformad och vad är syftet?
– Tanken är att vi ska kunna visa upp vad regionen har att erbjuda, för att kunna vara ett alternativ. Det är en film och sedan kommer vi att ha en annonseringskampanj bland annat uppe i Stockholm, men också i delar av vår region. Men filmen är den stora delen av kampanjen. Filmen bygger på en av våra medarbetare som har gjort en så kallad ”smart move”, och flyttat från Stockholm för att inte leva ett liv i en storstadsmiljö. Jag tänker att det här ligger lite i tiden. Man pratar om den gröna vågen 2.0. 

Det är ju många sjukhus som genomför den här typen av satsningar just nu med syftet att locka personal till mindre orter. Vad är det med er satsning som sticker ut, och förhoppningsvis kommer locka personal?
– Jag tror ju att hela det grafiska upplägget och sättet vi visar och informerar om vad vi kan erbjuda förhoppningsvis kommer att slå igenom på ett bra sätt. Vi har dessutom en ”real life story” att knyta an till. 

Och vad är det ni kan erbjuda?
– Fördelarna tror jag är att det är mycket lättare att få ihop livspusslet. Det är mindre transporttid och kortare avstånd mellan barnomsorg, skola och arbete. Jag tror att det är lättare att hitta lugnet, om det är det man söker. 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!  

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

2022-05-09

Jag är en pensionär. Jag har arbetat på sjukhus i små orter. Det allt överskuggande problemet var att det inte fanns något vettigt arbete för min man. Controller på ett ledande företag i Stockholm. Jag fick tips om att en mindre kommun inom 1 timmes bilavstånd behövde en bokhållare... Små orter måste inse att kvalificerade människor är gifta/sambo med andra kvalificerade. Sjuksköterskor är inte ”kallade”, väljer bort familj. Läkare har inte hemmafruar. Välkomna till 2000-talet.

Ann-Catherine Mörner 

 

Bianca Sporrong

Webbredaktör

bianca.sporrong@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev