Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Slut på flex för sjuksköterskor

Publicerad: 3 oktober 2007, 08:48

Från den 1 oktober har Vård­förbundets medlemmar i Uppsala inte längre flextid. Facket och arbetsgivaren kunde inte komma överens om hur man ska hantera övertid inom flextidsramen.


Sedan lång tid tillbaka har flertalet av Vårdförbundets medlemmar i Landstinget i Uppsala län, även de som jobbar på vårdavdelningar, haft flextid.

Tidigare har praxis varit att beordrat övertidsarbete inom flextidsramen ersatts som övertid. Men i våras sades det gamla avtalet upp som ett led i anpassningen till den nya arbetstidslagen.

Ett nytt ramavtal för flextiden tecknades med samtliga fackliga organisationer från den 1 april, men enligt det avtalet ersätts övertid inom flextidsramen i princip bara med tid mot tid.

– Vi har varit väldigt tydliga med att vi måste tillämpa det regelverk för kompensation av övertid som finns i de allmänna bestämmelserna. Kommunal, Vårdförbundet och SKTF har inte varit nöjda med regelverket, säger Maria Englund, personaldirektör i Landstinget i Uppsala län.

Därför har nu Vårdförbundet och Kommunal sagt upp det lokala avtalet om flextid från och med den 1 oktober.

- Det här är ett moment 22 för Vårdförbundet. De medlemmar som kan använda flextiden är jätte­förbannade för att vi sagt upp avtalet, medan medlemmarna på vårdavdelningar som inte kunnat utnyttja flextiden så mycket var jätteförbannade på avtalet från den 1 april för att de inte fick övertidsersättning när de jobbade över, säger Agneta Wiberg, ordförande för Vårdförbundet i Uppsala.

Vill ha ny överenskommelse

Agneta Wiberg är besviken över att man inte kunnat hitta en lösning som inte innebär försämringar för någon av grupperna.

– Vi har försökt få ett ”vårdflexavtal” som man har bland annat i Skåne, men det har arbetsgivaren inte velat gå med på.

Den modellen möjliggör att övertid ersätts som övertid även om den ligger inom flextids­ramen.

– Som arbetsgivare kan vi alltid ge mer generösa villkor än de allmänna bestämmelserna, men vi ser inga skäl att göra det i det här fallet. Det handlar om ett givande och ett tagande, säger Maria Englund.

Agneta Wiberg hoppas att man nu kan komma överens om andra möjligheter till individuellt anpassad arbetstid.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev