lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Vårdanställda i Halland får 5 000 kronor extra

Publicerad: 21 oktober 2020, 15:01

Alla anställda i Region Halland ska få 5 000 kronor före skatt för pandemiarbetet. Det föreslår regionstyrelsen.

Ämnen i artikeln:

CoronakrisenRegion HallandLäkarförbundet

LB

Linda Berglund

linda.berglund@dagensmedicin.se


Den 25 november väntas regionstyrelsen fatta beslut om en engångsutbetalning till alla regionens anställda som arbetat minst tre månader från och med 1 mars i år och fram till årsskiftet. Utbetalningen på 5 000 kronor före skatt kommer att göras med decemberlönen.

”Vi är positiva till att arbetsgivaren beslutar om en ersättning som inkluderar många av regionens medarbetare och uppmärksammar deras insatser, inte bara de som har arbetat med covid-19-patienter”, kommenterar Anders Jönsson, ordförande för Hallands läkarförening i ett pressmeddelande. 

Regionen räknar med att kostnaden blir cirka 60 miljoner kronor och kommer att täckas av det riktade statsbidraget för covid-19-kostnader.

”Det råder inga tvivel om att vi varit igenom en för oss alla mycket annorlunda tid”, uttalar sig regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson (M) i pressmeddelandet och fortsätter: ”Vi har påverkats på olika sätt både privat och i jobbet. Situationen och organisationen har krävt hög flexibilitet från medarbetarna. Det här är ett sätt för oss att visa uppskattning för den insats som gemensamt utförs av medarbetarna i Region Halland.”

Engångsersättningen omfattar inte de medarbetare som har varit tjänstlediga utan lön under den angivna perioden.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev