lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bemanning

Bonus till sjuksköterskor i Stockholm som rekryterar kollega

Publicerad: 6 mars 2023, 14:16

Sjuksköterskor i Region Stockholm som rekryterar en kollega kan få upp till 50 000 kronor i bonus.

Foto: Fotogruppen Södersjukhuset

Region Stockholm erbjuder upp till 50 000 kronor i bonus till de sjuksköterskor som lyckas rekrytera en kollega till akutsjukvården.

Ämnen i artikeln:

Region Stockholm

MW


Som ett sätt att minska behovet av hyrpersonal försöker nu Region Stockholm ta hjälp av sina anställda sjuksköterskor för att få in nya. Den som lyckas övertyga en sjuksköterskekollega att ta fast anställning inom akutsjukvården belönas med 10 000 kronor vid rekryteringstillfället. Om den nyanställda kollegan jobbar kvar inom ett år betalas en bonus på 40 000 kronor ut, skriver tidningen Vårdfokus.

Den nyanställda sjuksköterskan får 10 000 kronor i bonus och 10 000 kronor efter ett år. I ett mejl till Vårdfokus skriver Region Stockholms hr-direktör Ulrika Sundquist att satsningen görs för att öka andelen egna medarbetare.

”Regionen vill återigen minska behovet av hyrpersonal, jag vet inte för vilken gång i ordningen. Det här ska locka hit folk. Regionen ser det som ett erbjudande till oss som jobbar. Men vi är inte imponerade”, säger Charlotta Dickman, intensivvårdssjuksköterska och förtroendevald för Vårdförbundet på Södersjukhuset i Stockholm till Vårdfokus.

Läs också: Sörmland vill skippa hyrsjuksköterskor – 30 000 till anställda som rekryterar kollega

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!


Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev