fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bemanning

Förlossningen i Lycksele fortsatt stängd

Publicerad: 10 januari 2023, 12:03

Foto: Cecilia Stenström/Västerbottens läns landsting

Förlossningen i Lycksele kommer inte att kunna återöppnas den 23 januari som tidigare var planerat. Beslut om vad som ska hända med verksamheten på längre sikt väntas snart.

Ämnen i artikeln:

Region VästerbottenFörlossningsvårdObstetrikRekrytering

SF


Det meddelar Region Västerbotten i ett pressmeddelande på tisdagen. Anledningen till att förlossningsavdelningen inte kan öppnas enligt plan är att såväl gynekologer som barnmorskor saknas, uppger hälso- och sjukvårdsdirektör Brita Winsa.

”Det är väldigt beklagligt och får påverkan för födande i södra Lappland. Men när vi inte kan bemanna verksamheten i tillräcklig grad kan vi inte hålla den öppen. Verksamhetsledningen inom Centrum för obstetrik och genetik har arbetat intensivt för att försöka lösa situationen och verkligen gjort allt man kunnat, men det har tyvärr inte gett de resultat vi alla hoppats på. Vi fortsätter att göra allt i vår makt för att återstarta verksamheten så snart vi bara kan. Alla vill vi kunna ha våra tre förlossningsenheter öppna precis som vanligt”, säger hon i pressmeddelandet. 

En utredning om uppkomna risker och möjliga åtgärder i samband med nedstängningen av förlossningsavdelningen har genomförts och bereds nu för beslut i hälso- och sjukvårdsnämnden den 17 januari. 

Läs också: Lyckselepolitiker eniga: BB ska hållas öppet – ”punkt slut”

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev