Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bemanning

Jämtland söker finländsk personal till Östersund

Publicerad: 2 juli 2021, 11:14

”Skulle det vara så att vi hittar någon utomlands så – alla bidrag till ökad bemanning är bra”, säger Anders Bylander, hr-strateg vid Region Jämtland-Härjedalen.

Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån, Getty Images

Östersunds sjukhus annonserar nu efter sjuksköterskor i Finland. Främst till kirurgkliniken som länge tampats med personalbrist.


Ämnen i artikeln:

Region Jämtland HärjedalenÖstersunds sjukhusCovid-19I korthet

Personalbristen på kirurgkliniken vid Östersunds sjukhus har gjort att Region Jämtland Härjedalen nu annonserar efter sjuksköterskor i Finland, rapporterar Sveriges Radio P4 Jämtland. 

– Skulle det vara så att vi hittar någon utomlands så – alla bidrag till ökad bemanning är bra, säger Anders Bylander, hr-strateg vid regionen till P4 Jämtland.

Dagens Medicin har tidigare i flera artiklar berättat om den ansträngda situationen vid kirurgkliniken, senast i mars då tolv läkare vid kirurgen i ett sex sidor långt brev med rubriken: Konsekvenser av rådande personalbrist vid område kirurgi, vände sig till politiker och tjänstemannaledning i regionen.

I april slutade också Anna Warg som områdeschef för kirurgkliniken, detta till följd av att hon bland annat inte känt att hon kunnat stå för ledningens beslut kring verksamheten. 

Men till radion säger Anders Bylund att det främst pandemin och det faktum att det saknas utbildade sjuksköterskor som är orsaken till det pressade personalläget på kirurgkliniken just nu. 

Hittills har arbetsannonsen efter finländska sjuksköterskor inte bidragit till någon rekrytering, rapporterar P4 Jämtland. 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Malin Wernström

Reporter

malin.wernstrom@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev