lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bemanning

Karolinska opererar patienter från Norrbotten

Publicerad: 16 juni 2022, 08:40

”Vi har nogsamt analyserat var vi har kapacitet för att hjälpa till utan att det påverkar tillgången till vård för patienter i Region Stockholm. Det är på medicinska grunder det avgörs vilka patienter som kan bli aktuella”, säger Per Mattson, temachef på Akut och reparativ medicin på Karolinska. Foto: Adam Wrafter/Bildbyrån

Karolinska universitetssjukhuset i Solna har tecknat avtal med Region Norrbotten om att operera omkring 190 patienter under sommaren.

Ämnen i artikeln:

Region NorrbottenKarolinska universitetssjukhusetSunderby sjukhusVårdförbundetRegion Stockholm

T

TT


Patienterna kommer i de flesta fall att flyga med reguljärflyg till Stockholm, enligt ett pressmeddelande från Karolinska.

Beskedet kommer sedan det meddelats att alla planerade operationer som upptar en vårdplats på Norrbottens största sjukhus, Sunderby sjukhus i Luleå, ställs in denna vecka. Enligt Vårdförbundet grundar det sig i en brist på sjuksköterskor och beslutet ska omprövas vecka för vecka, enligt regionen.

Läs också: Norrbotten riskerar vite – klarar inte Ivos krav

”Vi har nogsamt analyserat var vi har kapacitet för att hjälpa till utan att det påverkar tillgången till vård för patienter i Region Stockholm. Det är på medicinska grunder det avgörs vilka patienter som kan bli aktuella”, säger Per Mattson, temachef på Akut och reparativ medicin på Karolinska, enligt pressmeddelandet.

Avtalet gäller patienter med diagnoser inom cancer, gynekologi och ortopedi, som delas upp i tre grupper: de som behöver akut vård inom 24 timmar, de som ska få vård inom en vecka och de som behöver vård inom 30 dagar.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev