Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bemanning

Svårare än någonsin att planera sommaren – mer än var femte vårdplats stängs

Publicerad: 21 juni 2022, 04:00

I genomsnitt 21 procent av alla vårdplatser i sommar – och det från ett redan lågt utgångsläge. Till semestrarna drar sjukvården alltid ner, särskilt på icke-akuta operationer, men bristen på framför allt sjuksköterskor gör det ännu svårare i år.

Foto: Johanna Svensson/Jeppe Gustafsson, båda på Bildbyrån

Det har aldrig varit så besvärligt att få personal till sommaren som i år. Det svarar spontant över hälften av Sveriges regioner i Dagens Medicins enkät.


Ämnen i artikeln:

BemanningsföretagRegion StockholmVästra GötalandsregionenKarolinska universitetssjukhusetDanderyds sjukhusSödersjukhusetRegion VästmanlandRegion VärmlandSemesterToppnyheterToppnyheter Arbetsliv

Personalen är uttröttad efter covidpandemin, i större behov av ledigt och mer ovillig att sälja semesterveckor, enligt svaren. I år är även vikarier och inhoppare tröttkörda, förklarar bland andra Brita

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev