söndag11 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bemanning

Västerbotten stänger akutvårdsavdelning i Malå

Publicerad: 12 maj 2023, 11:10

Förra sommaren stängde bland annat Storumans sjukstuga till följd av personalbrist. I år stänger Malå sin akutvårdsavdelning av samma orsak.

Foto: Hannele Bång / Bildbyrån

Malå sjukstugas akutvårdsavdelning stänger den 5 juni. Orsaken är att det saknas sjuksköterskor och undersköterskor för att hålla de fyra vårdplatserna öppna.

Ämnen i artikeln:

Region VästerbottenVårdplatsAkutsjukvård

Malin Wernström

malin.wernstrom@dagensmedicin.se


”Vi är helt beroende av sjuksköterskor och undersköterskor för att ha öppet vår akutvårdsavdelning dygnet runt samt upprätthålla akutuppdraget”, säger Rebecca Lindahl avdelningschef och tillförordnad verksamhetschef vid Malå sjukstuga, i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

”Det här ett läge som ingen av oss har velat hamna i och vi beklagar att våra invånare får en försämrad tillgänglighet till akutvård på orten. Vi har gjort vad vi kunnat för att för att försöka rekrytera och hitta alternativa lösningar med hyrpersonal för att trygga dygnet runt-verksamheten, men tyvärr har vi inte lyckats”, säger Rebecca Lindahl.

Från vecka 23 kommer sjukstugan att hålla öppet dagtid, och på helger. I nuläget är det oklart när dygnetruntverksamheten kan vara igång igen.

Läs också: Hälsocentraler i Västerbotten stänger i sommar

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev