fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Bollnäs sjukhus byter chef

Publicerad: 28 september 2012, 11:35

Efter mindre än ett halvår som sjukhuschef i Bollnäs har Mikael Ryd slutat. Han ersätts till att börja med av den biträdande sjukhuschefen Elisabeth Winsjansen.

Ämnen i artikeln:

Region GävleborgBollnäs sjukhusAleris

Allmänläkaren Mikael Ryd tillträdde som chef när vårdföretaget Aleris tog över vid Bollnäs sjukhus den 1 april i år. Han kom närmast från ett jobb som verksamhetschef vid rehabiliteringsmedicinska universitetskliniken i Stockholm, och har tidigare haft chefsjobb bland annat i Rättvik, på Ekerö och i Nynäshamn.

Enligt ett pressmeddelande från Aleris har Mikael Ryd valt att sluta eftersom han vill ha mer tid med familjen och tröttnat på att pendla från hemmet utanför Stockholm.

– Trots sin korta tid i Bollnäs har Mikael Ryd gjort stora och viktiga insatser för att utveckla sjukvården vid Aleris specialistvård Bollnäs, säger Peter Graf, chef för sjukvårdsdivisionen inom Aleris, i pressmeddelandet.

Mikael Ryd lämnade jobbet den 18 september, och Elisabeth Winsjansen, tidigare biträdande sjukhuschef i Bollnäs, blev tillförordnad chef för Aleris specialistvård Bollnäs och de två hälsocentraler som Aleris driver i Hälsingland.

Relaterat material

Hästjobb är avkoppling för nye sjukhuschefen

Mikael Ryd ska leda Bollnäs sjukhus

Sjukhus drivs i ny regi

Aleris tar över på Bollnäs sjukhus

ANNA ROSENGREN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev