Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag15.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Ledarskap

Drivkraft att utvecklas orsak till att sjuksköterskor byter arbetsplats

Publicerad: 2 April 2008, 13:12

Sjuksköterskor i hela Europa lämnar sitt jobb. I Sverige tappar äldreomsorgen flest. En ny studie förklarar varför så många säger upp sig eller blir långtidssjukskrivna.


De arbetar ofta ensamma och är tyngda av såväl sina stora ansvarsområden som den fysiska belastningen. Många säger upp sig, andra blir långtidssjukskrivna. Det är den mörka bilden av arbetet inom äldreomsorgen som tornar upp sig i en nypublicerad svensk studie som undersöker varför sjuksköterskor slutar sina jobb.

Äldreomsorgen skiljer därmed ut sig från andra områden i svensk vård. Personal­omsättningen bland sjuksköterskor och undersköterskor är annars låg jämfört med andra europeiska länder och de flesta som byter arbete i Sverige stannar inom vården.

Malin Josephson är sjuksköterska och knuten till Uppsala universitet. Hon är projektledare för den svenska delen av det internationella forskningsprojektet Next – Nurses early exit study, som Dagens Medicin har skrivit om tidigare, se nr 24–32/05.

I den studie som nyligen publicerades i European Journal of Public Health har hon undersökt vilka faktorer som ökar risken för att sjuksköterskor ska lämna sina jobb eller bli sjukskrivna.

Huvuddragen är i korthet:
» Känna sig utfrusen av arbetskamrater eller chefer.
» Ha ett fysiskt ansträngande arbete.
» Genomgå organisationsförändringar som försämrar arbetssituationen för en själv.
» Vara missnöjd med lönen.
» Ha svårigheter att utvecklas i arbetet och ha många enkla rutinuppgifter.

– Våra resultat visar att detta är vanligare inom äldreomsorgen än inom andra områden i vården, säger Malin Josephson.

I studien fick sjuksköterskor och undersköterskor frågor om arbetsförhållanden och hälsa. De som slutade sina jobb under en treårsperiod fick svara på varför. Resultaten visar att viljan att utvecklas i sitt arbete och missnöje med lönen bidrar till att man byter jobb. Ett fysiskt tungt arbete ökar risken för långtidssjukskrivning.

– Att känna sig utfryst är ganska vanligt. 15 procent angav det. Därför är det svårt att hävda att det bara är individernas fel att de känner sig utfrusna. Det borde gå att förbättra arbetsorganisationen så att fler känner sig delaktiga i gruppen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev