Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Efter massavhopp: Norrbotten behöver tillsätta flera höga vårdchefer

Publicerad: 6 september 2022, 12:31

Ann-Sofi Schäufele blir ny divisionschef för division funktion i Region Norrbotten den 1 oktober.

Foto: Simon Eliasson

Nu pågår ett intensivt rekryteringsarbete av flera höga chefer i Region Norrbotten. Det efter att tidigare regiondirektör och tre divisionschefer inom vården valt att avsluta sina uppdrag.


Ämnen i artikeln:

Region NorrbottenToppnyheterToppnyheter Arbetsliv

För några dagar sedan stod det klart att Ann-Sofie Schäufele från och med den 1 oktober tar över som chef för sjukvårdsområde ”division funktion” i Region Norrbotten. Hon är den första att anställas av sammanlagt fyra divisionschefer som behöver tillsättas under hösten och början på nästa år. För närvarande saknas två permanenta divisionschefer för länssjukvård ett och två, och en divisionschef för division nära. Tills vidare har regionen löst det med att möblera om bland nuvarande divisionschefer. 

Läs också: Ivo dementerar: Inget uppskov för Norrbotten  

Krister Berglund, som i vanliga fall är chef för division psykiatri blir tf chef för ”division nära” fram till den 31 mars nästa år. Han i sin tur ersätts av Pernilla Nordqvist som är verksamhetschef vid länsgemensam psykiatri.

Samtidigt pågår rekryteringsarbetet av två divisionschefer för länssjukvård ett och två och en permanent ersättare som chef för divison nära efter Ulf Bergman som tog över som tf regiondirektör när Anna-Stina Nordmark Nilsson valde att lämna sitt uppdrag tidigare i våras. Ulf Bergman kommer att sitta som regiondirektör fram till den 31 mars, men har därefter inte för avsikt att bli ordinarie regiondirektör eller att gå tillbaka som divisionschef för division nära. 

– Nej, jag fyller 65 snart så det är inte aktuellt, säger han. 

Läs mer: Regiondirektören i Norrbotten avgår 

Enligt Ulf Bergman har tidigare divisionschefer slutat av olika privata skäl som inte har med det ansträngda läget inom vården att göra.

– Inte som det har sagts till mig i alla fall. De som har valt att avsluta gjorde det i våras då tidigare regiondirektör fanns på plats, säger han.

Läs också: Över 170 läkare kräver regiondirektörens avgång 

Malin Wernström

Reporter

malin.wernstrom@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev