torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

En av dessa tre ska bli ordförande i fyra år

Publicerad: 13 maj 2022, 04:00

Madelene Meramveliotaki, Sineva Ribeiro och Sofia Lindström. Foto: Dan Lepp/Vårdförbundet, Ulf Huett/Vårdförbundet

Vårdförbundets valberedning föreslår att Sineva Ribeiro sitter kvar som ordförande. Det finns två andra kandidater till posten, men någon direkt strid ser det inte ut att bli. Dagens Medicin har frågat de tre nominerade varför ombuden ska välja just dem, och hur de ser på sina chanser att vinna.

Ämnen i artikeln:

Vårdförbundet kongress 2022VårdförbundetSineva Ribeiro

JK


– Jag står kvar som kandidat av respekt för den demokratiska gången och för dem som har nominerat mig. Jag har ett driv och ett engagemang och ser att vi behöver göra förändringar. Det är svårt att sia om mina chanser att vinna, men valberedningens ­förslag brukar vara vägledande, säger Madelene Meramveliotaki som även är valberedningens förslag till första vice ordförande.

– Jag har ett nätverk och för mig handlar det om kontinuitet. Jag vet också att jag fortfarande har ett stort, stort förtroende hos medlemmarna. Drivkraften finns där, frågorna finns på agendan och jag är villig att driva dem. Jag är valberedningens förslag, det sätter sin prägel, jag vill verkligen ha det förtroendet och jag hoppas att jag blir vald, säger Sineva Ribeiro.

– Jag får med mig folk, skapar engagemang och det är precis det vi behöver. Våra medlemmar har lite tappat bort det här med facklig tillhörighet och då är det väldigt viktigt att kunna identifiera sig med dem som leder förbundet och att det finns en trovärdighet i att man är en av kollegorna. Jag tror inte att jag har jättestora chanser att vinna, säger Sofia Lindström.

Läs också:

Vårdförbundet ser över chefers plats i facket
Här är några motioner till Vårdförbundets kongress

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev