Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag14.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Ledarskap

Erfaren chef ska lösa krisen på medicinkliniken i Varberg

Publicerad: 7 september 2009, 12:06

Ledningen för sjukhuset i Varberg har snabbt hittat en ersättare för medicinklinikens avgående chef.


Redan i dag, den 7 september, tillträder Kamelia Kostova-Aherdan som tillförordnad chef på den omdiskuterade medicinkliniken i Varberg.

Verksamhetschefen Görel Sundbeck meddelade i förra veckan att hon avgår eftersom konflikterna på kliniken lett till att hon ser arbetssituationen som ohållbar.

Den nya tillförordnade chefen, Kamelia Kostova-Aherdan är specialist i radiologi och har bland annat varit verksamhetschef på röntgenkliniken i Västerås. Hon har också haft ledningsuppdrag på barnkliniken i Skövde samt på röntgenkliniken vid Länssjukhuset i Halmstad.

Uppdraget på Sjukhuset i Varberg gäller i första hand i sex månader, men kan förlängas upp till ett år. Under tiden ska en ordinarie chef rekryteras.

– Jag är mycket nöjd med att Kamelia kan ta sig an detta viktiga uppdrag med så kort varsel. Jag är övertygad om att hon med sin kompetens och erfarenhet kan leda kliniken genom de utmaningar vi nu står inför, säger sjukhuschef Kristina Wallentin som understryker att arbetet med att förbättra arbetsmiljön på medicinkliniken nu intensifieras.

Relaterat material

Kritiserad verksamhetschef på Sjukhuset i Varberg slutar

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev