Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Facket kräver att läkarnas missnöje tas på allvar

Publicerad: 21 januari 2008, 12:36

Mikael Rolfs, ordförande för läkarföreningen på Karolinska universitetssjukhuset, är inte förvånad över att många av sjukhusets kliniker rankas mycket lågt av läkarna.
– Det här bekräftar tyvärr den bild vi har, säger han.


Sex av de tio kliniker som fått lägst poäng i Stockholms sjukhusläkarförenings och Sylf Stockholms ranking finns på Karolinska universitetssjukhuset.  Inte förvånande, menar Mikael Rolfs, ordförande i läkarföreningen på sjukhuset.

– De kliniker som hamnat längst ner på listan har haft problem ända sedan sammanslagningen. Kvinnokliniken är extremt stor och ju större organisation desto större problem när det gäller tydligt ledarskap, att se sin plats i organisationen och liknande.

Flera undersökningar har visat på ett stort missnöje bland läkarna på Karolinska. Läkarföreningen samarbetar med sjukhusledningen i ett antal projekt för att förbättra arbetsmiljön för läkarna, men ledningen gör inte tillräckligt för att komma till rätta med problemen, anser Mikael Rolfs.

– Nej, det tycker jag inte. Jag tycker att när man en gång fattat ett beslut, till exempel att en klinik ska ha en viss storlek, så är det svårt att få en bra diskussion om huruvida det var rätt eller fel beslut – det ska genomföras oavsett vad.

Det görs i dag mer än tidigare för att belysa problem i organisationen, men förändringar går alltför långsamt, menar han.

– Det känns som att ledningen tror att det ska bli bättre, men vår upplevelse är att det blir det inte.

Nu måste sjukhusledningen ta läkarnas missnöje på allvar, anser Mikael Rolfs.

– Man måste våga diskutera vad som blivit fel och hur man kan göra något åt det.

Relaterat material

Sjukhusläkare kritiska till arbetsmiljön på Karolinska

HR-direktör vill se över organisation och ledarskap

Norrtäljeläkare nöjda

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev