onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Halv miljon i bonus lockade läkare

Publicerad: 13 april 2012, 13:07

Foto: Photos.com

Försöket med att erbjuda läkare en stor bonus om de skrev på för att jobba i Gävleborg har varit framgångsrikt. Redan har målsättningen nåtts.


Tidigare i år höjde Landstinget Gävleborg bonusen för läkare inom vissa bristområden. Den som skrev på för två år skulle få en halv miljon. Målet var att knyta till sig tio specialistläkare före halvårsskiftet.

Det målet är redan uppnått.

–Vi har tio stycken som har skrivit på avtalet, ytterligare ett antal muntliga överenskommelser och sedan förs diskussioner med ett antal personer, säger landstingsdirektör Svante Lönnbark till Dagens Medicin.

– Det gör att vi undviker att bli beroende av hyrläkare på de här områdena och kan spara pengar som vi kan lägga på annan verksamhet.

Landstinget kommer även fortsättningsvis att ta till bonusvapnet för att fylla svåra luckor när sådana uppstår inom olika specialiteter.

– Vi kan tänka oss att ha det som en återkommande metod, för den fungerar uppenbarligen. Sedan är det andra faktorer som gör att man stannar och som vi måste uppfylla, man måste ha en bra arbetsmiljö och utvecklingsmöjligheter bland annat, säger Svante Lönnbark.

Relaterat material

Läkare erbjuds 500 000 i bonus

DANIEL PERSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev