Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Ledarskap

Hård kamp väntar i SM i EKG

Publicerad: 29 december 2009, 16:53

Hård kamp väntar i SM i EKG

Nu är det dags att börja ladda upp inför SM i EKG 2010. Den 13 januari startar resan mot titeln svensk mästare i EKG-tolkning. Vilka tar över titeln efter förra årets vinnare, sjuksköterskan Görgen Eklund och läkaren Sten Östenson, som fick pris av tävlingens vetenskapliga ledare professor Eva Swahn.


Tävlingen är indelad i tre klasser:

■ Klass 1 för specialister i kardiologi och klinisk fysiologi.
     ■ Klass 2 för övriga läkare, AT-läkare och medicinstudenter.
     ■ Klass 3 för sjuksköterskor och biomedicinska analytiker.

De tävlande får fem EKG att tolka under tävlings­perioden. Första deltävlingen startar 13 januari och den femte och sista avslutas den 12 april.  Ett nytt EKG presenteras i varje del­omgång.

Totalsegrare är den som gör mest kliniskt relevanta tolkningar på snabbast tid i delomgångarna. Men också i deltävlingarna utses segrare i varje klass.

Vinnarna presenteras på Kardiovaskulära vårmötet som i år hålls i Göteborg. Där hålls också prisutdelningen - förutom heder och ära får vinnaren i varje klass ett specialdesignat diplom och en segerpokal.

Tävlingsledningen i årets SM i EKG består av den förste svenske mästaren i EKG-tolkning, Magnus Simonsson, överläkare vid avdelningen för klinisk fysiologi vid Centralsjukhuset i Kristianstad, och Eva Swahn, professor i kardiologi, Universitetssjukhuset i Linköpinig.

Tävlingen sponsras av Sanofiaventis och Sophiahemmets högskola.

Gå till tävlingssidan!

■ Här kan du registrera dig och öva inför tävlingsstarten den 13 januari

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev