Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Hon blir ny produktionsdirektör på Karolinska

Publicerad: 16 augusti 2022, 14:01

Överläkaren Caroline Hällsjö Sander blir tf produktionsdirektör på Karolinska universitetssjukhuset. En nyinrättad tjänst vars syfte är att få bort sjukhusets köer.

Foto: Privat


Överläkaren Caroline Hällsjö Sander tillträder i dag som produktionsdirektör på Karolinska universitetssjukhuset. En nyinrättad tjänst vars syfte är att få bort sjukhusets köer.


Ämnen i artikeln:

Karolinska universitetssjukhusetRegion StockholmLäkarförbundetToppnyheterToppnyheter Arbetsliv

Caroline Hällsjö Sander, överläkare i anestesi och intensivvård samt verksamhetschef inom perioperativ medicin och intensivvård på Karolinska universitetssjukhuset, har de senaste två åren ansvarat för sjukhusets satsning på fler utförda operationer – något som enligt sjukhuset resulterat i 1 497 fler operationer utöver de planerade.

Målet med den nya tjänsten är, enligt sjukhuset, att minska köerna och att vid årets slut vara Sveriges första universitetssjukhus utan köer. Caroline Hällsjö Sander kommer att vara tillförordnad produktionsdirektör, till dess tjänsten är tillsatt. 

”Karolinskas medarbetare brinner för att hjälpa våra patienter. Mitt uppdrag är att göra det möjligt för alla att göra det fullt ut. Då måste vi arbeta ännu mer ihop, se till att de som är på jobbet för att träffa eller operera patienter får göra det och inte hamna i vänteläge på grund av att vi inte planerat bra eller synkat med varandra”, säger produktionsdirektören Caroline Hällsjö Sander i ett pressmeddelande.

Caroline Hällsjö Sander kommer att ingå i sjukhusets ledningsgrupp.

Läs en intervju med Caroline Hällsjö Sander om hennes roll  

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!  

Kommentarer publiceras efter granskning.

Malin Wernström

Reporter

malin.wernstrom@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev