Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

HR-direktör vill se över organisation och ledarskap

Publicerad: 21 januari 2008, 12:37

– Vi måste fundera på om vi har rätt organisation när så många mår dåligt.
Det säger Karolinska universitetssjukhusets HR-direktör Agneta Jöhnk sedan flera av sjukhusets kliniker rankats mycket lågt av läkarna.


Karolinska universitetssjukhusets ledning är medveten om att det finns ett stort missnöje bland läkarna på vissa av sjukhusets kliniker och tar detta på största allvar. Det säger sjukhusets HR-direktör Agneta Jöhnk.

– Jag och läkarföreningen är överens om att vi ska satsa både energi och pengar på att jobba med arbetsmiljö och inflytandefrågor för läkarna. I år satsar vi 6 miljoner kronor på detta.

Åtgärder som kan bli aktuella är att lägga arbetsplatsträffar på tider som passar läkarna bättre och att satsa mer på handledning för läkarna, men också att se över hur ledarskapet för läkarna fungerar, förklarar Agneta Jöhnk.

–Jag tror att en del ledare lägger mer fokus på forskning och utbildning än på att leda och vara chef. Vi har redan inlett en dialog om vad vi tycker ingår i chefsuppdraget och i år kommer en tydlig delegations- och ansvarsfördelning för chefer.

Liksom Mikael Rolfs konstaterar Agneta Jöhnk att missnöjet enligt enkäten är störst vid de riktigt stora klinikerna, som kvinnokliniken och onkologen.

– Vi måste fundera på om vi har rätt organisation när så många mår dåligt, och också på om vi har rätt ledarskap där. De stora klinikerna blir lite opersonliga.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev