Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Inga sponsorpengar till läkarkonferens på OS-ort

Publicerad: 19 januari 2010, 09:00

Inga sponsorpengar till läkarkonferens på OS-ort

Foto: Foto: Photos.com

Boende i skidbacken med långlunch. Dessutom på en ort där OS delvis arrangeras. Då blir det nej till sponsring av läkare som vill delta.


Den 17-21 mars hålls ”14th Annual International Congress on Hematologic Malignancies” i Whistler i Kanada. Sammankomsten är en internationell konferens som riktar sig till onkologer och hematologer.

Men den marknadsetikansvariga på Lif, branschorganisation för de forskande läkemedelsföretagen, säger alltså nej till läkemedelsföretag som vill sponsra svenska läkares deltagande. Orsaken är att Whistler är en känd vintersportort, som dessutom är med och arrangerar 2010 års vinter-OS i Vancouver. Dessutom pågår de paralympiska vinterspelen samtidigt som den aktuella konferensen.

Lif noterar också att det finns goda möjligheter till skidåkning, eftersom lunchuppehållet under tre av konferensdagarna är hela fyra timmar långt. Dessutom ligger det hotell där konferensen äger rum vid backarna.

Lif:s marknadsetikansvariga säger nej till sponsring av svenska läkare på ytterligare en konferens. Det handlar om ”3rd International Conference on Osteoimmunology: Interactions of the Immune and Skeletal systems”. Bakom det långa namnet döljer sig en konferens som hålls på den grekiska ön Santorini den 20-25 juni 2010. Lif ser inga logistiska skäl till att förlägga kongressen just till Santorini när temperaturerna där är som behagligast. Något program för sammankomsten finns, enligt Lif, ännu inte. Men enligt programmen från de två tidigare kongresserna har lunchuppehållet då varit hela sex timmar långt.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev