fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Internt bråk bland moderaterna i Stockholms läns landsting

Publicerad: 28 mars 2008, 12:24

Trafiklandstings- rådet Christer G Wennerholm (m) har blivit av med två inflytelserika uppdrag inom moderaterna i Stockholms läns landsting. I stället tar nya finanslandstingsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (m) över.


I mitten av februari valdes Catharina Elmsäter-Svärd till nytt finanslandstingsråd efter Chris Heister. I samband med det tog hon också över som gruppledare för moderaterna i Stockholms läns landsting, och fick en plats i landstingsstyrelsens allmänna utskott – två poster som trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm innehaft. Allmänna utskottet beslutar bland annat om utmaningar och avknoppningar inom hälso- och sjukvården.

På Christer G Wennerholms blogg kallar han sig fortfarande gruppledare för moderaterna, men det stämmer alltså inte. Numera är han vice gruppledare.

Uppgifter till Dagens Medicin gör gällande att en intern strid i partiet mellan de som kallar sig förnyare och de som tillhör de så kallade gamla moderaterna ligger bakom. Men det tillbakavisas av moderaternas presstalesman Håkan Filipsson.

– Det är naturligt att vi ville ge Catharina en bra bas att stå på som finanslandstingsråd. Christer har fått tyngre uppdrag på trafiksidan, säger Håkan Filipsson.

Det handlar bland annat om ordförandeskapet i Svenska Lokaltrafikföreningen, SLTF.

Dagens Medicin har sökt Christer G Wennerholm för en kommentar.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev