onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Karolinskas nya verksamhetsmodell ses över

Publicerad: 15 augusti 2018, 07:15

Håkan Sörman,styrelseordförande för Karolinska universitetssjukhuset.

Foto: Thomas Carlgren

Karolinska universitetssjukhusets nya styrelse kommer att se över den kritiserade verksamhetsmodellen som initierats av konsulter.

Ämnen i artikeln:

Nya Karolinska Solna, NKS

– Det har framkommit kritik, och det är naturligt att se över den, säger Håkan Sörman, styrelseordförande, till Dagens Nyheter.

Starkaste kritiken kommer från Läkarföreningen och Håkan Sörman konstaterar att det är allmänt känt att beslutsfattande i en matrisorganisation inte alltid fungerar optimalt.

Den nya styrelsen tillsattes i juni och i samband med att arbetet dras i gång i augusti påbörjar styrelsens vårdutskott arbetet med att se över modellen. Arbetet leds av ledamoten Kjell Asplund.

– Modellen har ju funnits ett tag och det kan finnas anledning att skruva lite på den. Det kan ju finnas olika sätt att organisera vården runt patienten, säger Håkan Sörman till DN.

Oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S) har tidigare gått ut med att Socialdemokraterna avser att stoppa verksamhetsmodellen med värdebaserad vård vid ett maktskifte i landstinget efter valet.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev