Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Kirurgchefen i Östersund slutar

Publicerad: 11 februari 2021, 12:10

Anna Warg, chef för kirurgkliniken vid Östersunds sjukhus, väljer att avsluta sin tjänst.

Foto: Lena Manneby, Region Jämtland Härjedalen

Anna Warg, områdeschef för kirurgkliniken vid Östersunds sjukhus, meddelade i veckan att hon tänker lämna sin tjänst tidigare än avtalat. Samtidigt har Vårdförbundet anmält kliniken för bristande arbetsmiljö.


Ämnen i artikeln:

Region Jämtland HärjedalenVårdförbundetI korthet

Anna Warg meddelade i början på oktober att hon inte tänkte fortsätta som områdeschef när hennes förordnade gick ut den sista mars. Nu väljer hon att avsluta tidigare. 

– Jag har under mina dryga fyra år tyckt att det har varit utmanande och tufft, men samtidigt väldigt roligt och berikande att driva frågor och förändring i den kirurgiska verksamheten. Så känner jag av olika anledningar inte i dag. Och därför lämnar jag mitt uppdrag, vilket jag bedömer är bäst både för mig själv och för verksamheten, säger hon till Sveriges Radio P4 Jämtland. 

Vårdförbundet meddelade samtidigt att de anmäler kirurgavdelningen till Arbetsmiljöverket för bristande arbetsmiljö. Detta efter att förbundet gjort en enkätundersökning som visar att 64 procent av sjuksköterskorna vid kliniken funderat på att säga upp sig. Mellan januari och augusti förra året sa 27 sjuksköterskor upp sig från kliniken, rapporterar radion. 

 

 

Malin Wernström

Reporter

malin.wernstrom@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev