Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Kokplatta bakom sjukhusbrand

Publicerad: 16 oktober 2007, 09:21

Personal och patienter i en byggnad på Centralsjukhuset i Karlstad fick evakueras vid en brand under måndagseftermiddagen. En kokplatta tros ha startat branden.


Det var vid kvart över ett i går eftermiddag som brandlarmet gick i en byggnad på Centralsjukhuset i Karlstad. Personal från landstingsfastigheter och medicinsk teknik påbörjade tillsammans med sjukhusets väktare släckningsarbete och evakuering av patienter och personal.

Räddningstjänsten var på plats cirka tio minuter efter att larmet gått.

De flesta enheter i byggnaden är öppenvårdsmottagningar, bland annat gynmottagning, kirurgmottagning och mammografimottagning. På en njurmedicinavdelning fanns dock sju inlagda patienter som också fick evakueras.

Inga personskador har rapporterats i samband med branden.

– Den personal som var först på plats gjorde en föredömlig insats och lyckades begränsa skadorna, säger Ola Åkesson, räddningsledare i beredskap, i ett pressmeddelande från Landstinget i Värmland.

Enligt räddningstjänsten tyder allt på att branden började i ett så kallat trinettkök med kokplatta. Under måndagskvällen sanerades lokalerna på plan ett och två i den aktuella byggnaden och alla verksamheter utom gynmottagningen har åter kunnat öppna.

– En brand på ett sjukhus är förstås oerhört allvarligt. Vi kommer i detalj analysera vad som inträffat för att det inte ska kunna hända igen, säger sjukhuschef Per Lindvall.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev