Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Kompetenta administratörer ska avlasta läkarna

Publicerad: 28 maj 2008, 08:36

Landstingen visar allt större intresse för en ny yrkesgrupp. Vårdadministratörer, med två års utbildning, ska avlasta ­läkare och sjuksköterskor.


Den kvalificerade yrkesutbildningen, KY-utbildningen, för vårdadministratörer är en tvåårig eftergymnasial utbildning på 80 poäng. Utbildningen ska ge bredare kompetens i vård­administration än det traditionella läkarsekreteraryrket och genomförs i nära samarbete med näringslivet och flera landsting.

Landstinget i Jönköpings län satsar också på att vidareutbilda sina egna läkarsekreterare så att de ska kunna konvertera till vård­­­administratörer. Hittills har runt 200 av landstingets 600 läkar­sekreterare gjort detta.

– Tillsammans med vår utvecklingsenhet, Qulturum, har vi skräddarsytt kompletterande utbildningar för dem som velat uppgradera sig. Vi har identifierat några strategiska områden som de måste ha kompetens i. Det är IT, statistik och analys, klassificering och pedagogik, berättar Sven-Eric Leandersson, sektionschef på personalavdelningen i Landstinget i Jönköpings län.

Vill inte ha A- och B-lag

Läkarsekreterarna ska uppfylla minst två av dessa kompetenskriterier för att kunna få benämningen vårdadministratör.

Agneta Alexandersson är läkarsekreterare sedan drygt tio år och arbetar på rehabiliteringsmedicinska kliniken på Länssjukhuset Ryhov. Hon har gått en kurs i klassificering och lär sig nu statistik och analys.

– Det här är ett sätt att utvecklas i yrket. Nu när KY-utbildningen för vårdadministratörer kommit vill vi läkarsekreterare också höja vår kompetens så att det inte blir ett A- och ett B-lag.

Även om hon är nöjd med utvecklingsmöjligheten ser hon brister i vilka kurser som läkarsekreterarna erbjuds att gå för att uppfylla två av de fem kriterier som arbetsgivaren lagt fast.

– Det är en del oklarheter i vilka kurser man kan gå och få tillgodoräkna sig inför en konvertering. Och i dag är det bara klassificeringsutbildningen som ger något extra i lönekuvertet, berättar Agneta Alexanderson som fått 1 000 kronors löne­påslag efter kursen.

Östergötland har nyligen på­-börjat en inventering av landstingets 810 läkarsekreterares kompetens. Där finns liknande planer som i Jönköping.

– Långsiktigt ser vi en möjlighet att växla över till fler vårdadministratörer med huvud­uppgift att lyfta av administrativa arbetsuppgifter som i dag ligger på chefer eller andra yrkesgrupper inom sjukvården, säger Mats Uddin, HR-samordnare inom Landstinget i Östergötland.

Trögt med marknadsföring

I Skåne har de som går KY-utbildningen till vårdadministratörer gjort en broschyr där de presenterar sin yrkesgrupp.

– Sjukvårdens organisation är ännu inte riktigt redo för denna yrkesgrupp, det är lite trögt med att marknadsföra den kompetens som de kommer med. Vårdadministratörerna från KY-utbildningen kan ta större ansvar för verksamhetsstyrning, organisationsutveckling, projektledning och personalfrågor, säger Louise Montgomery, personalstrateg inom Region Skåne.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev