Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag15.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Ledarskap

Kvinnliga läkare tjänar mer än de manliga på att byta tjänst

Publicerad: 9 April 2008, 10:29

Förra året tjänade kvinnliga läkare mer på att byta befattning än manliga läkare. Löneökningen blev större.


Kvinnliga läkare som byter befattning gör en snabbare lönekarriär än sina manliga kollegor.Det  visar den parts­gemensamma statistiken från Läkarförbundet och Sveriges Kommuner och Landsting över lönerna 2007.

Mellan 2006 och 2007 steg lönenivån för kvinnliga och manliga läkare med 2,7 respektive 3,1 procent, sett till hela läkargruppen.

Men om man ser till löne­ökningen på individnivå, för de läkare som jobbade både november 2006 och 2007, blir bilden en annan. Då steg kvinnornas löner i stället med 5,5 procent mot männens 4,9 procent.

Bland dessa läkare ingick de som bytte befattning. Exakt hur mycket de tjänade på bytet ger statistiken inget svar på, men Läkarförbundet kan ändå se att kvinnor tjänar mer på ett byte än vad män gör.

– Kvinnor får i genomsnitt en bättre löneutveckling om de byter befattning än männen. Varför vet vi inte, en förklaring kan vara att kvinnorna just nu är på väg snabbare upp i karriären, säger Conny Gustafsson, chefsförhandlare vid Läkarförbundet.

Män tjänar mer på alla nivåer
Men manliga läkare tjänar fortfarande mest. 5 700 kronor mer varje månad, om man ser till samtliga läkares snittlöner.

– Den skillnaden förklaras av att männen i genomsnitt är äldre och har högre befattningar. Kvinnorna kommer starkt, så om tio år kanske det är tvärtom, säger Conny Gustafsson.

Men att männen tjänar mest bara på grund av ålder och befattning är en sanning med modifikation. Även om man jämför kvinnor på samma befattningar som männen, tjänar männen i genomsnitt mer. Och detta gäller för samtliga befattningar.

Exempelvis var medellönen för en kvinnlig verksamhetschef förra året 68 769 kronor. En manlig dito tjänade 69 931 kronor. För överläkarna och distriktsläkarna var skillnaderna mellan könen ännu större, cirka 2 000 kronor, se tabellen.

Men sett ur ett tioårspers­pektiv har den procentuella löne­ökningen varit bättre för kvinnliga chefer än för manliga.

Exempelvis ökade lönerna för kvinnliga verksamhetschefer med 45,9 procent mellan 1997 och 2007. Motsvarande siffra för manliga verksamhetschefer var 41,4 procent.

Bland distrikts-, specialist- och underläkarna har dock männen hävdat sig bättre. Där har männen haft en bättre löneutveckling de senaste tio åren.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev