lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Läkare i upprop mot sjukhussamordning

Publicerad: 6 mars 2008, 10:22

Ett 70-tal läkare har ställt sig bakom ett upprop mot planerna på ökad samordning mellan sjukhusen i Malmö och Lund. Uppropet har nu skickats ut till de olika klinikerna för att fler läkare ska kunna skriva under.


Som Dagens Medicin tidigare berättat är läkarna vid Universitetssjukhuset i Lund och Universitetssjukhuset Mas i Malmö skeptiska till det förslag till en omfattande uppdelning av verksamheterna mellan de båda sjukhusen som sjukhuscheferna lagt på uppdrag av regiondirektör Sören Olofsson.

 Under ett samlingsmöte i aulan på Universitetssjukhuset i Lund ställde sig runt 70 läkare bakom ett upprop mot planerna, skriver Skånska Dagbladet.

 Uppropet har nu skickats ut till de olika klinikerna, för att fler läkare ska få chansen att skriva under. Den 17 mars ska namnlistan sedan vara tillbaka hos läkarföreningen.

 Lars Nevander, förhandlare för läkarföreningarna i Malmö och Lund, säger till tidningen att de fackliga förhandlingarna i frågan går trögt eftersom sjukhusledningarna inte vill diskutera sakfrågan, utan bara hur planerna ska genomföras, medan läkarna vill ha en förutsättningslös diskussion.

 -  Vi tycker att det är bra med koncentration av vården när det gäller ovanliga sjukdomar, men för breda områden behövs det kompetens i båda städerna. Nu får vi i stället två halva sjukhus. Det tar år att bygga upp de nätverk som bryts sönder. Under denna tid kan inte vården fungera på samma säkra sätt, säger han.

Relaterat material

Första steget mot storsjukhus i Skåne får kritik av läkare

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev