Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Många födda ger personal bonuspengar

Publicerad: 16 juni 2003, 12:01

På förlossningskliniken BB Stockholm får personalen ta del av vinsten. Årets första fyra månader resulterade i en lönebonus på 3 500 kronor.


- Vi vill att personalen ska känna sig delaktig, säger chefsbarnmorskan Gudrun Abascal.  Redan när det privata BB Stockholm, som ägs av Praktikertjänst och Danderyds sjukhus AB, drog i gång i oktober 2001 planerade man att införa någon form av bonusersättning som var relaterad till verksamhetens resultat.   Men eftersom det första året gick trögt blev frågan aktuell först i höstas. Vid årsskiftet fick alla heltidsanställda en bonus på 3000 kronor. Lagom till sommarsemestern får de anställda ytterligare 3500 kronor som baseras på verksamhetens resultat under årets första fyra månader.  För att klara budget måste BB Stockholm leverera sex förlossningar per dygn, vilket motsvarar 180 förlossningar per månad. Fler förlossningar innebär mer pengar - och under årets första fyra månader levererade BB Stockholm 195 förlossningar per månad.   Alla får samma bonusersättning  Enligt klinikens bonusmodell går en tredjedel av överskottet till att finansiera den utökade driften, en tredjedel går tillbaka till verksamheten och den sista tredjedelen utgår som bonus till personalen som består av cirka 100 anställda. Bonusen, som relateras till resultatet under den senaste fyramånadersperioden och kan utgå tre gånger per år, fördelas lika bland samtliga personalkategorier. En barnmorska får alltså samma ersättning som den administrativa personalen. Den som jobbar heltid får full bonusersättning medan den som jobbar halvtid får en ersättning som står i proportion till tjänstgöringsgraden.  - När vi har mycket att göra innebär det en tyngre belastning för alla oavsett om man ansvarar för förlossning, städning eller administration. Därför är det självklart att alla också får samma bonusersättning, säger barnmorskan Meta Tullgarn.  Undersköterskan Carola Wiklund pekar dessutom på att arbetsgivaren kan tjäna på systemet eftersom det sporrar personalen att tänka på kostnaderna på ett mer medvetet sätt.

Mer medveten om kostnaderna  - Jag har blivit mycket mer medveten om vad allting kostar. Jag ansvarar för tvätten och nu tänker jag hela tiden på vad jag beställer och vad jag skickar på tvätt, säger hon.  Gudrun Abascal tror att fler verksamheter inom den landstingsdrivna sjukvården skulle kunna införa någon form av bonussystem för personalen. Hon betonar dock att det måste vara ett genomtänkt system och inte bara en engångssumma som betalas ut när arbetsgivaren anser att ekonomin tillåter det.  - Det är ingen poäng med att bara betala ut bonus vid ett tillfälle. Det hela bygger ju på att personalen kan känna att den kan påverka verksamheten och belönas när det går bra, säger Gudrun Abascal.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev