Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Morgonens nyheter: Läkare anmäler inte olämpliga förare

Publicerad: 28 september 2007, 06:54

Många distriktsläkare låter bli att rapportera äldre patienter som är olämpliga att inneha körkort, av rädsla för att stöta sig med patienten. Åtta av tio är också osäkra på hur man gör en bedömning om lämplighet. Läs även om att barnmorskorna vid Universitetssjukhuset i Malmö får ett rejält lönelyft.


SVENSKA DAGBLADET

Läkare låter sjuka behålla körkortet

Åtta av tio distriktsläkare är osäkra på hur de ska bedöma äldre personers lämplighet att inneha körkort. Samtidigt är många oroliga för att stöta sig med sina patienter om de rapporterar olämplighet.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Barnmorskor i Malmö får rejält lönelyft

Barnmorskorna vid förlossningskliniken på Universitetssjukhuset Mas får lönelyft som är dubbelt så höga som vad det centrala avtalet garanterar.Läs mer

Läkare positiva till gratis heroin

I Danmark ska gratis heroin delas ut till narkotikaberoende patienter. En bra idé anser chefen vid beroendecentrum i Malmö.

Läs mer

VÄSTERBOTTENS FOLKBLAD

Landsting bekostar inte viktig ögonmedicin

Ögonkliniken i Umeå vill behandla ett 20-tal patienter med läkemedlet Lucentis, mot våt makuladegeneration. Men medicinen är dyr och Västerbottens läns landsting, liksom ett flertal andra, avvaktar med att bekosta den.

Läs mer

TTELA

Sjukhuschef byter sjukhus

Conny Andersson, fram tills nyligen sjukhusdirektör för Norra Älvsborgs länssjukhus i Trollhättan, tar i december över som chef för Sjukhuset i Lidköping.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News