Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Morgonens nyheter: Läkare protesterar mot besparingar

Publicerad: 18 januari 2008, 08:46

200 tjänster som ska bort och en planerad omorganisation på Södra Älvsborgs sjukhus har lett till skarpa protester från den lokala läkarföreningen. Läs också om att kristdemokraterna vill möta den ökade psykiska ohälsan hos unga med föräldraledighet för tonårsföräldrar.


SVERIGES RADIO

Läkare protesterar mot sjukhusbesparingar

Runt 200 tjänster ska bort på Södra Älvsborgs sjukhus. Läkarföreningen menar att besparingarna kommer att leda till längre köer och sämre vård.

Läs mer

SVENSKA DAGBLADET

Föräldraledigt för tonårsföräldrar förslag mot ungas psykiska ohälsa

Föräldrar bör kunna spara dagar med föräldrapenning för att ta ut dem när barnet blivit tonåring, föreslår kristdemokraterna. Detta för att möta den ökade psykiska ohälsan hos unga.

Läs mer

Stora nedskärningar efter Vårdval Stockholm

Primärvården i förorter och kranskommuner har drabbats hårt av nedskärningar inför Vårdval Stockholm. Bland annat mödravården och barnhälsovården har tvingats till stora besparingar.

Läs mer

GÖTEBORGS-POSTEN

Stor allergikartläggning i Västra Götaland

Alla ungdomar i Västra Götalandsregionen som är födda 1992 ska nu testas för allergier. Regionens folkhälsokommitté har gett Göteborgs universitet uppdraget för att kartlägga om allergier hos unga fortsätter öka.

Läs mer

GEFLE DAGBLAD

Barnmorskor vill rädda beroendecenter

Barnmorskor på Gävle sjukhus protesterar mot att Gävle beroendecentrer hotas av nedläggning. Antalet gravida kvinnor som fortsätter missbruka kan komma att öka, befarar barnmorskorna.

Läs mer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev