Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Ledarskap

Nyanställda vill köpa aktieposter i sjukhuset

Publicerad: 8 november 2002, 15:47

Sveriges största personalövertagande inom sjukvården är så här långt en succé. I dag står nyanställda i kö för att få köpa aktier i företaget.


Det har snart gått ett år sedan landets största personalövertagande i vårdsektorn blev ett faktum. Efter flera år av problem och motsättningar tog de anställda på Västra Sjukhuset i Stockholm, ett geriatriskt sjukhus, över och bildade Brommageriatriken.  Så här långt har det varit en framgång. Ett underskott i verksamheten i fjol ska i år bli ett överskott. Och i dag har sjukhuset, med 300 fast anställda, bara ett fåtal vakanser att fylla - det saknas några sjuksköterskor och en underläkare.

PERSONALÄGD VÅRD. Sjuksköterskan Susanne Nilsson och överläkaren Hans Walter på Brommageriatriken, där de fast anställda fick möjlighet att köpa in sig när personalen tog över bolaget. Susanne Nilsson valde dock att inte köpa aktier i företaget.  Foto: Anders Kallersand.  ...................................................  - Att de anställda blivit delägare har ökat kontaktytorna. Många av rekryteringarna har skett genom de anställda och deras kontakter. Att vi dessutom har en god stämning hjälper naturligtvis till i rekryteringen, säger Ulf Thörnevik, vd och verksamhetschef för Brommageriatriken AB.  Anställda står i kö för att köpa  Vid övertagandet av sjukhuset startade personalen ett bolag, Brommageriatriken AB, där de fast anställda fick möjlighet att köpa in sig. Minsta aktieposten att teckna är 5000 kronor och närmare 40 procent av de anställda är i dag aktieägare.  Ulf Thörnevik som valde att köpa 10 poster hör till de större ägarna. Men någon riktigt dominant storägare finns inte. Om en anställd slutar måste han eller hon sälja aktierna vidare till andra anställda. Tanken är inte att de anställda ska göra något klipp utan delägandet är mer av psykologisk karaktär. De anställda ska genom sitt delägarskap känna ett större engagemang. Nya anställda står i dag i kö för att köpa aktier när en aktiepost blir ledig.  - En vecka efter anställningen ställde jag mig på en väntelista. Det känns roligt att äga aktier i det företag jag jobbar, säger Hans Walter, överläkare på Brommageriatriken.  Har skapat större delaktighet  Efter 25-30 år i landstingets tjänst lämnade han i somras sitt jobb som verksamhetschef och överläkare för Sabbatsbergs geriatrik för att arbeta på Brommageriatriken.  - Jag kände att det var dags för ett byte och då ville jag pröva ett privat alternativ. Brommageriatriken har varit känd för sina problem och bråk de senaste åren. Men under våren har ryktet successivt förbättrats.  Han pekar på att besluten ligger närmare de anställda på Brommageriatriken, jämfört med i landstinget. Beslut kan tas på plats och behöver inte förankras uppåt. Det skapar en större delaktighet bland personalen.  Samverkansgruppen med fackliga företrädare på Brommageriatriken träffas en gång i månaden. På dagordningen finns vårdutveckling, arbetsmiljöfrågor och utbildning. Men det finns också ett större fokus på ekonomi. Att driva ett sjukhus som aktiebolag kräver att verksamheten går runt.  - Alla har blivit mer kostnadsmedvetna. Ekonomin har blivit ett stående inslag på samverkansgruppens möten. Ledningen redovisar hur det går och varje avdelning följer sin budget, säger Susanne Nilson, sjuksköterska och facklig företrädare för Vårdförbundet på avdelning 52 på Brommageriatriken.  Men Susanne Nilsson motsätter sig bestämt att någon ska tjäna pengar på verksamheten. Eventuella överskott ska i första hand gå till återinvesteringar. Att utveckla kvalitets- och journalsystem är prioriterat.  Fredrik Larsson

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev