Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Övning gav tätposition i EKG-mästerskap

Publicerad: 25 februari 2009, 13:41

Övning gav tätposition i EKG-mästerskap

– Jag är helt chockad, utbrister Elias Gardell när Dagens Medicin ringer och berättar att han är ny ledare i SM i EKG 2009 efter den andra omgången i tävlingen.


Det är de tävlande med färskast kunskaper som hävdar sig bäst så här långt i tävlingens klass för läkare, AT-läkare och medicinstudenter.

Den nya ledaren i klassen läser termin elva på läkarprogrammet på Karolinska institutet i Solna. Även första omgångens ledare, Ivar Dimberg, pluggar medicin på KI, men termin sju. Han ligger nu tvåa i tävlingen.

Elias Gardell

När Elias Gardell har återhämtat sig från den första chocken berättar han varför han är med i årets svenska mästerskap i EKG.

– Jag tyckte att jag behövde lite repetition av mina EKG-kunskaper och såg det här som ett bra och kul sätt att öva på. Så jag tog fram böckerna och pluggade på innan jag gick in på tävlingssidan och gjorde tolkningarna.

Nu kan han vässa sina kunskaper ännu mer – han vinner nämligen en tremånaderslicens på det interaktiva utbildningsprogrammet ekgtolkning.se som är en webbaserad komplett EKG-utbildning för både nya och mer erfarna EKG-tolkare.

Även specialistklassen för kardiologer och kliniska fysiologer har en ny ledare efter mästerskapets andra deltävling: Ulf Thilén, överläkare i kardiologi vid Universitetssjukhuset i Lund, och specialist på vuxna patienter med medfödda hjärtfel.

Skåne ligger bäst till även i klassen för sjuksköterskor och biomedicinska analy­tiker. Där är Karin Ranbro, som jobbar på avdelningen för klinisk fysiologi på Centralsjukhuset i Kristianstad, fortfarande ledare.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev