söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Personal och patienter i Halmstad ska TBC-testas

Publicerad: 7 april 2006, 13:51

Alla personer som varit inlagda på en av vårdavdelningarna vid Länssjukhuset i Halmstad från december 2005 ska testas för TBC.


Det meddelar ansvariga på sjukhuset, sedan en anställd som arbetat på avdelningen har konstaterats lida av smittsam tuberkulos.  Enligt ett pressmeddelande från Landstinget Halland arbetade den smittade personen på avdelning 61 på sjukhuset, där många patienter har nedsatt immunförsvar och alltså är mer mottagliga för sjukdomen.

Vid en presskonferens på sjukhuset i eftermiddag förklarade smittskyddsläkare Mats Erntell att alla patienter som varit inlagda på avdelningen mellan december 2005 till och med mars 2006 ska lungröntgas och tuberkulintestas. Samma typ av undersökningar kommer att göras av den personal som arbetat på dagtid under samma period.

- Vi tar det här på största allvar och kommer att göra de undersökingar som behövs för att vi ska vara säkra på att det inte finns fler som är smittade, sade sjukhuschef Anders Dybjer vid presskonferensen.

Misstankarna om att en anställd vid sjukhuset kunde vara TBC-smittad uppkom förra veckan. Enligt sjukhusledningen kan den anställda ha varit smittbärande sedan december 2005.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev