torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Peter Graf om framtidens vård: ”Vi måste bli ännu bättre på att inte dela upp”

Publicerad: 19 januari 2023, 09:05

Efter två decennier på ledande positioner drar Peter Graf slutsatsen att det krävs visionärer både i vården och i politiken när olika budgetar, kompetenser och tankesätt ska samlas under samma paraply som i Norrtälje. ”När jag kom till Tiohundra med min bakgrund som läkare insåg jag att mina kunskaper om omsorgen och socialtjänstlagen inte var så himla bra”, säger han.

Foto: Tiohundra, Johanna Lundberg/Bildbyrån

Ännu mer samarbete och mindre stuprörstänk. I en intervju med Dagens Medicin slår Tiohundras avgående vd Peter Graf ett slag för sömlös vård. Han berättar också om sina framtidsplaner, vad han är mest stolt över under sina år på Tiohundra och skickar med ett råd till efterträdaren: var innovativ.

Ämnen i artikeln:

TiohundraNorrtälje sjukhusÄldreomsorgHemtjänstHemsjukvårdRegion StockholmDanderyds sjukhusAlerisKarolinska institutetToppnyheter Kommunal HälsaToppnyheterRedaktionens valKarriärsöndag

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Tidigare i veckan meddelade Peter Graf att han efter snart tio år ska sluta som vd för vårdbolaget Tiohundra, som bland annat driver akutsjukhuset i Norrtälje.

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 3 195 kr ex. moms (ord. pris 3 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev