Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Rollen som verksamhetschef missuppfattas av läkare

Publicerad: 8 oktober 2008, 08:47

Många läkare har orealistiska förväntningar och förhoppningar när de blir verksamhetschefer. De drömmer om viktiga strategiska och medicinska beslut – men i stället blir de begravda i administrativa uppgifter, visar en kommande avhandling.


– Vardagen kommer i vägen för chefskapet, säger Helena Öfverström.

Hon är forskare och lärare på Handelshögskolan i Göteborg med ledarskap och organisation som främsta ämnen. Den 17 oktober disputerar hon med avhandlingen Steget till chefskap – om läkare som verksamhetschefer.

I avhandlingen har hon intervjuat ett 30-tal verksamhetschefer i Västra Götalandsregionen och ringat in flera problem när en ”vanlig” läkare blir chef.

Administration har låg status
Till exempel förstår läkarna ofta inte hur mycket administrativt arbete det faktiskt innebär att vara verksamhetschef. Minst hälften av all arbetstid går åt till att sätta sig in i de fackliga spelreglerna, att diskutera budget, löner, personalansvar eller sitta i möten med andra verksamhets- eller områdeschefer. Framför allt i början. Då försvinner nästan all tid till administrativa uppgifter.

Och eftersom administrativt arbete anses vara oglamouröst och har låg status, finns heller inga förebilder att ta till.

– Annat är det med själva ledarskapet, där finns det hur många förebilder som helst, inte minst i all managementlitteratur. Det gör att många läkare ser exempelvis PG Gyllenhammar eller Percy Barnevik eller någon annan ”stor” ledare framför sig när de blir chefer. Men verkligheten blir ofta en annan, säger Helena Öfverström.

Hennes forskning visar att det finns en mycket tudelad syn på verksamhetschefen. Å ena sidan finns en utbredd misstro mot allt som har med administration att göra. Å andra sidan kan många tänka sig att bli chefer – om de blir tillfrågade. Inte minst därför att det är ”fint” att vara chef.

Van chef talar om annat
Men den plötsliga makten över forna kollegor kan resultera i nya problem. Helt plötsligt är man inte ”en i gänget” längre.

– Många läkare förstår inte att de mer eller mindre lämnar yrkesrollen helt bakom sig.

Detta syntes tydligt i Helena Öfverströms intervjuer. De som hade varit chefer länge pratade om helt andra saker än sina färskare kollegor.

– De hade släppt taget om läkartillhörigheten och var inte så fokuserade på den egna rollen som chef. De pratade mer om strategier eller vad som händer i regionen. De hade skapat den roll de ville ha. Det kräver både erfarenhet och talang att nå dit.

Svårast att rätta anställd som gör fel

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev