Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Ledarskap

Samordning av sjukhusen i Lund och Malmö tar fart

Publicerad: 10 April 2008, 11:32

Proluma, projektet kring samordningen av universitetssjukhusen i Skåne, har startat. Claes Arén från Lund och Thomas Ekström från Malmö har utsetts till projektledare.


Läkaren Claes Arén tituleras i vanliga fall processchef vid Universitetssjukhuset i Lund och Thomas Ekström är planeringschef vid Universitetssjukhuset Mas i Malmö.

Den 19 mars utsågs de till projektledare för den första så kallade analysfasen som ska pågå till den 30 september. Projektledarnas uppgift är att driva processen med att samordna verksamheterna vid de två sjukhusen vidare.

Den första analysfasen består av 14 delprojekt, ett för varje berörd verksamhet vid de båda sjukhusen. Totalt har Proluma, som står för profilering och samordning av universitetssjukhusen i Skåne, tre olika faser.

– Vi ska beskriva den nuvarande situationen och hur det blir efter en profilering med eventuella vinster och eventuella konsekvenser, säger Thomas Ekström.

Det har stormat kring profileringen, främst bland personalen i Lund. Hur är stämningen nu?

– Jag ser det som att det lugnat sig lite grand. Bland annat beroende på att uppdragets konstruktion har ändrats från att vara ett beslutsförslag till att vara ett förslag till profilering och hur den kan lösas, säger Thomas Ekström.

I förra veckan hade projektledningen sitt första möte. Den första avrapporteringen ska ske till midsommar, sedan kommer en slutlig rapport 30 september.

Relaterat material

Lugnare i Malmö och Lund efter möte om fusion

Malmö och Lund kan slås samman till storsjukhus

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev