Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Vårdchef slipper disciplinära åtgärder efter hånfullt mejl

Publicerad: 8 januari 2010, 10:27

Vårdchef slipper disciplinära åtgärder efter hånfullt mejl

Foto: Akademiska sjukhuset.

Landstingsledningen i Uppsala aviserar inga åtgärder mot den biträdande sjukhusdirektören som hånade en kollega i ett e-postmeddelande.


Det var strax före jul som Björn Ragnarsson, biträdande sjukhusdirektör vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, kallade Kjell Jönsson, petad sjukhuschef på Lasarettet i Enköping, för ”jöns” och ”lam anka”. Formuleringarna fanns i ett e-postmeddelande som Sveriges Radio Uppland offentliggjorde i går, torsdag.

Mejlet har väckt starka reaktioner i Enköping, där Kjell Jönsson var populär. Carina Dagervik, chef för sjukhusets kirurgiavdelning, anser att Björn Ragnarsson måste avgå.

– Det är självklart att det ska vidtas disciplinära åtgärder, säger hon till Sveriges Radio Uppland.

Landstingsstyrelsens ordförande Erik Weiman (m) fördömer ordvalet i mejlet men säger att ärendet ska hanteras av landstingsdirektören Kerstin Westholm. Hon har talat med Björn Ragnarsson om händelsen och aviserar inga ytterligare åtgärder.

– Björn har bett Kjell Jönsson om ursäkt. Han har sagt att han uttryckte sig olämpligt. Det tycker jag är rimligt, säger Kerstin Westholm till lokalradion.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev