Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Värmland vill säga upp avtal med Carema

Publicerad: 27 september 2007, 10:20

Landstinget i Värmland bör inte förlänga det nuvarande avtalet avseende närsjukvård i Säffle och Kristinehamn med vårdbolaget Carema. Det beskedet ger landstingsdirektör Tore Olsson.


Sedan november år 2004 driver Carema närsjukvård vid sjukhusen i Säffle och Kristinehamn. Avtalen löper fram till den 31 oktober 2008, med möjlighet till förlängning i ytterligare fyra år.

Tidigare i år genomförde landstinget en utvärdering av hur avtalen mellan Carema och Landstinget i Värmland fungerar, och i går kom alltså förslaget från landstingsdirektören till den politiska ledningen om att inte förlänga de nuvarande avtalen när de löper ut.

– De förutsättningar som avtalet byggde på kan komma att förändras på flera punkter och därför föreslår vi styrelsen att inte förlänga avtalen i befintligt skick, säger landstingsdirektör Tore Olsson i ett pressmeddelande.

Anledningen till att landstingsledningen inte vill förlänga avtalen är bland annat att den genomlysning av det så kallade familjeläkarsystemet i Värmland kan komma att påverka de vårdcentraler som drivs av Carema. Samtidigt pågår en utredning om utökat samarbete mellan landstingen i Värmland och Örebro, något som också kan komma att påverka utformningen av vårdorganisationen. Även utformningen av samarbetet mellan Värmland och Västra Götalandsregionen står under diskussion, och detta är också något som kan påverka närsjukvården i Säffle.

Carema säger sig välkomna en omarbetning av gällande avtal.

– Vi är helt överens med Landstinget i Värmland om att avtalen bygger på gamla förutsättningar och behöver ses över, säger Stellan Ungerholm, affärsområdeschef på Carema, i ett pressmeddelande.

Läs hela förslaget om att inte förlänga avtalet mellan Landstinget i Värmland och Carema

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News