Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag10.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Ledarskap

Verksamhetschef i Varberg får miljonlön utan att jobba

Publicerad: 18 december 2009, 13:18

Den nye verksamhetschefen blev överflödig vid en omorganisation. Nu får han 1,5 miljoner kronor från landstinget – utan att ha jobbat en dag.


Tidigare i höstas tog Anders Dybjer över som sjukhuschef på konfliktdrabbade Sjukhuset i Varberg. En av hans första åtgärder blev att presentera en ny organisation där flera verksamheter knyts närmare Länssjukhuset i Halmstad.

Carl Brümmer hade anställts som verksamhetschef för ortopedkliniken i Varberg och skulle ha börjat jobbat den 1 december. I stället fick han besked om att det inte finns någon plats för honom i den nya organisationen.

– Jobbar man med en organisationsförändring för att nå en förbättring så är min grundinställning att jag stöttar det, säger han själv till Sverige Radio Halland.

Som kompensation för det uteblivna jobbet får Carl Brümmer betalt i 18 månader av Landstinget Halland. Med en månadslön på 85 000 kronor blir det drygt 1,5 miljoner kronor totalt.

– Både landstinget och Brümmer kom fram till att det här är den bästa lösningen, säger landstingets förhandlingschef Joachim Björnklev till lokaltidningen Hallands Nyheter.

Relaterat material

Stora besparingar väntar konfliktdrabbat sjukhus

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev