söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Akutläkare prisas för sitt handledarskap

Publicerad: 27 mars 2023, 08:00

Emma Peterson fick utmärkelsen Dr Optimo 2022, som går till bästa handledaren på Skaraborgs sjukhus, av AT-läkarna på kliniken.

Foto: Skaraborgs sjukhus

AT-läkarna på Skaraborgs sjukhus i Lidköping har utsett årets Dr Optimo – sjukhusets bästa handledare.

Ämnen i artikeln:

Skaraborgs sjukhusVästra GötalandsregionenAkutsjukvård

Emil Schröder

emil.schroder@bonniernews.se


Vinnare av 2022 års utmärkelse blev akutläkaren Emma Peterson vid medicinkliniken på Skaraborgs sjukhus.

Att döma av AT-läkarnas motivering till valet utgör hon en stor trygghet för sina mer juniora kolleger på akutmottagningen:

”Emma är en stabil fyr med ett starkt ljus i akutens vrålande storm. Hon finns ALLTID tillgänglig för osäkra, veliga och skakiga AT-läkare. Med sitt oändliga engagemang, uppenbara talang för handledning blir AT-läkaren inte bara av med sin ångest utan även tryggare i sin handläggning och bättre i alla patientmöten. Att ha Emma på akuten sänker både puls och blodtryck bättre än betablockare, oxascand och labetalol kombinerat”.

2021 blev Emma Peterson den första specialistläkare i akutsjukvård någonsin på Skaraborgs sjukhus. I en intervju med P4 Skaraborg säger hon att hon alltid har trivts på akuten.

– Man vet aldrig vad man möter, det är snabba vändningar och här kan man hjälpa person på en gång – det tilltalar mig, säger Emma Peterson till radion.

AT-läkarna utsåg också allmänläkaren Johan Alsterhag på Vilans vårdcentral i Skara till årets Dr Primo med motiveringen:

”Johan är en otroligt engagerad och motiverad handledare som gör allt i sin makt för att säkerställa att utbildningsläkare får bästa möjliga utveckling. Han är snäll och inlyssnande, men kan även stå på sig och ifrågasätta när det behövs. Han är mån om att vi utbildningsläkare har rätt balans mellan utmaningar och trygghet. Han har också ett stort engagemang för att förbättra arbetet på vårdcentralen vilket ger hopp och motivation. Som en bonus är han även mycket trevlig som person.”

Läs även: Fem läkare: Så stoppar vi vårdplatsbristen

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev