lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Årets diabetesläkare och diabetessjuksköterska utsedda

Publicerad: 16 november 2022, 07:00

Årets diabetesläkare och diabetessjuksköterska utses varje år sedan 2016 av företaget Diabetic Designed. Foto: Erik Nylander/TT

Henrik Hill, specialistläkare vid barnmottagningen för diabetes på Akademiska sjukhuset, utses till årets diabetesläkare.
Priset för årets diabetessjuksköterska tilldelas Pernilla Skotte på Falu lasarett.

Ämnen i artikeln:

Akademiska sjukhusetFalu lasarettDiabetes typ 1

JD


Priset delas ut till den mest uppskattade diabetesläkaren och diabetessjuksköterskan det gångna året, och det är patienter och närstående till patienter som röstar fram vinnarna. 

Över 340 diabetesläkare och diabetessjuksköterskor runtom i Sverige var nominerade och många av nomineringarna kom från mindre och medelstora orter. 

Läs också: Stamcellsterapi testas på unga med diabetes 

Priset Årets diabetesläkare tilldelas Henrik Hill, verksam som specialistläkare i Barn- och ungdomsmedicin vid Barnmottagningen för diabetes och endokrinologi på Akademiska Sjukhuset i Uppsala.

Valet av Henrik Hill, som själv har diabetes typ 1, motiveras med att han är ”en bra förebild för alla som har diabetes” och att han ”visar att man kan göra det man vill trots att man har diabetes”. 

Årets diabetessjuksköterska tilldelas Pernilla Skotte, som arbetar som diabetessjuksköterska vid Barn och ungdomsmedicinsk mottagning på Falu lasarett.

Hon har enligt motiveringen ”ett otroligt engagemang, personlig kännedom och är otroligt kunnig. Hon har alltid glatt humör och gör det där extra. Hon hittar lösningar som inte är självklara, ringer och återkopplar och gör att man känner sig viktig och sedd.”

Priset delas ut på Världsdiabetesdagen den 14 november, sedan 2016 av företaget Diabetic Designed. 

Läs också: Forskare vill få bort ”diabetes” från sjukdom

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev