söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Åtgärdspaket för Akademiska

Publicerad: 16 november 2010, 14:03

Åtgärdspaket för Akademiska

Efter den senaste tidens avhopp och ekonomiska kris tillsätts nu en extern utredare som tillsammans med fokus- och förbättringsgrupper ska få styrsel på verksamheten vid Akademiska sjukhuset.


I ett pressmeddelande på eftermiddagen i dag tisdag presenterade landstingsledningen i Uppsala ett åtgärdspaket för att, skriver man, ”stärka det pågående förnyelsearbetet vid Akademiska sjukhuset”.

Men för den förbättringsgrupp med representanter från olika verksamheter inom landstinget, som är en del av paketet, är uppdraget att ta fram förslag till förändringar som leder till en ekonomi i balans.

– Akademiska sjukhuset befinner sig i ett svårt ekonomiskt läge, men trots det är jag övertygad om att vi kan vända utvecklingen. Det kräver att vi gemensamt börjar tänka i nya banor. Alla måste vara delaktiga i arbetet, det kan inte bara ske genom direktiv uppifrån, säger landstingsdirektören Kerstin Westholm i pressmeddelandet.

Förutom förbättringsgruppen tillsätts också en fokusgrupp per division, med representation från avdelningsnivå.

Dessutom tillsätts en extern utredare som ska ta fram en lägesrapport vad gäller ekonomi och verksamhet vid sjukhuset.

Landstinget i Uppsala meddelar också att man nu påbörjat rekryteringen av en ny ordinarie sjukhusdirektör. I väntan på att tjänsten tillsätts blir nuvarande biträdande sjukhusdirektören Björn Ragnarsson tillförordnad sjukhusdirektör från den 1 december då Marie Beckman Suurküla slutar.

Relaterat material

Personalen flyr psykiatrin på Akademiska sjukhuset

Ännu en chef lämnar Akademiska sjukhuset

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev