onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Dalarna inleder jakt på ny regiondirektör

Publicerad: 31 oktober 2022, 10:49

Karin Stikå-Mjöbergs förordnande som regiondirektör i Region Dalarna sträcker sig som längst till sista mars 2024, enligt regionstyrelsens tidigare beslut. Nu är målet att en ny regiondirektör ska vara på plats i början av nästa år. Foto: Region Dalarna

Region Dalarna annonserar inom kort efter ny regiondirektör inför att den nuvarande regiondirektören Karin Stikå-Mjöbergs förordnande går ut.

Ämnen i artikeln:

KarriärsöndagRegion Dalarna

JS


”Till dess att en ny regiondirektör är på plats har Karin Stikå-Mjöberg fullt mandat att leda organisationen framåt. Vi ser detta som ett utmärkt tillfälle att skapa en ordnad övergång, där Karins stora erfarenhet används. På så sätt säkrar vi kontinuitet och kompetens, något som är särskilt viktigt i en orolig tid i vår omvärld”, säger regionstyrelsens ordförande Elin Norén (S) i ett pressmeddelande.

Karin Stikå-Mjöberg är 66 år fyllda och tillträdde posten första gången 2010. Hon är därmed den av Sveriges nuvarande regiondirektörer som suttit längst, om än uppdelat på två perioder. I oktober 2020 efterträddes hon av Anders Friberg, men tillträdde åter i maj året därpå efter att Anders Friberg sparkats från sin tjänst.

Karin Stikå-Mjöbergs förordnande sträcker sig som längst till sista mars 2024, enligt regionstyrelsens tidigare beslut. Nu är målet att en ny regiondirektör ska vara på plats i början av nästa år. När en efterträdare har tillträtt stannar Karin Stikå-Mjöberg som biträdande regiondirektör.

Annonsen är ännu inte publicerad, men enligt Elin Norén söker regionen en blivande regiondirektör med ”gedigen ledarerfarenhet och en stor strategisk förmåga”.

”Som regiondirektör har man ansvar för att driva och utveckla regionens verksamhet som helhet, och det förutsätter en engagerad ledare med erfarenhet från arbete i en komplex organisation”, säger hon i pressmeddelandet.

Läs mer:

Tre veteraner om utmaningarna som regiondirektör – och så länge har alla suttit 

Så mycket tjänar regiondirektörerna hösten 2022 – hela listan

Minst fyra regioner söker nya regiondirektörer – så säger rekryterare om jobben

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev